ברפואה הקונבנציונלית לא נוטים להתייחס ברצינות לקנדידה, והם אינם ממהרים לשלוח לבדיקות כל עוד אין מדובר בפטרייה בנרתיק, בפה או בציפורניים, שאז הטיפול הקונבנציונלי כולל משחות שונות.
ברפואה המשלימה הטיפול העיקרי בקנדידה הוא באמצעות תזונה, השמדת הפטרייה ותוספי מזון שונים. עקרונות התזונה העיקריים כוללים הורדת סוכרים, פחמימות ריקות, שמרים, מוצרי חלב ולעיתים פריטים נוספים במטרה למנוע את שגשוג הקנדידה.
השמדת הפטרייה נעשית באמצעות צמחי מרפא ותוספי מזון וכן נטילת פרוביוטיקה במטרה להרבות את החיידקים הטובים בגוף שיוכלו להילחם בקנדידה ולהחזיר את האיזון שהופר.
ישנם כמה שלבים בסיסיים וקבועים לטיפול בקנדידה:
אבחון הגורם לזיהום הפטרייתי. מכל הגורמים האפשריים להימצאות קנדידה.
בניית טיפול אינדיבידואלי המתייחס למכלול כל חולשותיו של המטופל וכולל דיאטה אנטי פטרייתית המותאמת לצרכיו, הרגליו ורגישויותיו. זאת, תוך דגש מהימנעות משימוש במוצרים שאסורים במצבי קנדידה.
- שימוש במוצרים להשמדת הפטרייה על פי המאפיינים שנקבעו במעבדה. מוצרים כמו צמחי מרפא למיניהם או שמן אורגנו.
- בחירת מוצרים לניקוי רעלים שיהרגו את הקנדידה וירחיקו את הרעלים מהגוף.
- שיקום פלורת המעיים – פרוביוטירקה 55 – המכילה ל-גלוטמין ומגוון זני חיידקים.
- חיזוק מערכת החיסון באמצעות פורמולת הצמחים.
אם הטיפול שניתן הוא טיפול מתאים, המטופל ירגיש טוב יותר כבר לאחר שבועיים וכעבור חודש יוכל לדעת בוודאות כי הטיפול מצליח. מאוד חשוב להנחות את המטופל שלא להפסיק את הטיפול. זמן הטיפול הכולל המומלץ לרוב נע בין 3-4 חודשים.
במצבים מסוימים המטופל ירגיש חזרה שלילית למצב הקודם. יש להתמיד ולעודד את המטופל – תגובה זו לטיפול משמשת כעדות לכך שהטיפול יעיל. היא נובעת כתוצאה מן העומס של הרעלים המופרשים מהקנדידה המושמדת, על הגוף.
התגובה נעלמת תוך מספר ימים. לשם כך רצוי להתחיל את הטיפול בשבועיים ראשונים עם הדיאטה ולהמשיך את הטיפול עם תוספי התזונה, תוך מתן דגש על הרחקת פסולת מהגוף במהלך כל הטיפול.